Inlägget gjort

Vanliga frågor

Varför är Bruns en Grön Salong och vad innebär det?

Grön Salong är en certifiering som garanterar dig som kund att du inte blir utsatt för allergiframkallande kemikalier. Bruns har valt att vara Grön Salong för att kunna garantera sina kunder just detta. Det finns många salonger som kallar sig ”ekologisk salong” och då använder man ofta bättre produkter men som ändå innehåller de allergiframkallande och skadliga.

Hur funkar deodoranten och vad innehåller den?

Vår deodorant innehåller alum, det är en naturligt förekommande mineral som använts i väldigt lång tid för dess desinficerande effekt. Utöver alum innehåller deon bland annat bikarbonat som verkar bakteriedödande och naturlig mjölksyra för att reglera pH – värdet. Här kan du läsa om alla ingredienser. En naturlig deodorant skiljer sig från en antiperspirant på det sättet att naturlig deo inte stänger körtlarna som en antiperspirant gör. Det betyder att ofta måste ge den naturliga deon lite tid, räkna med ett par veckor innan deodoranten och armhålan har blivit vänner!

Vad är en trainee?

Om man vill göra sitt gesällprov och få sitt gesällbrev, måste man göra en traineetid. Det betyder att man efter sin skolutbildning jobbar som anställd trainee hos en frisör med gesällbrev. Tiden som trainee är 3000 timmar (ca 2år) och delas upp i tre nivåer. Som trainee jobbar man självständigt med rätt till hjälp av sin handledare när man önskar det.

Varför gör Bruns egna produkter?

En anledning till att vi valde att ta fram egna produkter var för att vi tröttnade på märken vi använde oss av som till en början var väldigt bra och med bra ingredienser men som i takt med deras framgång blev sämre och sämre. Genom att göra egna produkter har vi full koll på vad som finns i dem. Den andra anledningen är helt enkelt att det är otroligt häftigt!

 

Varför jobbar inte alla som Grön Salong?

 

Håller era färger lika bra om man jämför med traditionella färger?

Våra färger räknas som permanenta och vi tycker att det håller lika bra som en traditionell hårfärg.

 

Varför finns det inte fler produkter i märket Bruns?

Alla våra produkter är handgjorda helt från grunden. Vi använder inte oss av en fabrik eller färdiga mallar. Vi tar fram produkter vi saknar eller vill göra en bättre version på. Det betyder att för varje produkt som vi vill skapa kommer vi behöva testa och finslipa till vi tycker att den är perfekt. Alltså kommer det komma fler produkter framöver men det tar sin tid.

Är Grön Salong samma sak som ekosalong?

Att kalla sig ekosalong får alla salonger. Det innebär ofta att man jobbar med till exempel en färg som innehåller bättre ingredienser eller produkter som är snällare mot kroppen. Vad de tyvärr också innehåller är samma kemikalier som finns i traditionella produkter, som PPD eller PTD. På så sätt kan man marknadsföra märket som ”miljövänligt” och ”eko”. Man döljer kemikalierna bakom en fin fasad. Grön Salong är en certifiering som garanterar att man slipper de allergifrakallande ämnen som finns i traditionella preparat. Då har man en grund att stå på som frisör och som kund kan du alltid vara säker på att du inte utsätts för skadliga kemikalier.

 

BILD PÅ LOGGA

 

Kan man fylla om sin schampoflaska med nytt schampo på Bruns?

Nej det kan man inte. Skulle vi göra en ”refill” på din Brunsflaska måste vi kunna säkertställa att flaskan är utan bakterier och därför sterilisera den innan den fylls på nytt.

Jag har hört att växtfärg är farligt, stämmer det?

Ren växtfärg, så som henna och indigo, är inte farliga. Eftersom att det är något som kommer från naturen kan man vara känslig mot detta precis som man kan vara allergisk mot t.ex. födoämnen. Man kan däremot stöta på något som kallas henna i form av hårfärg eller turisttatueringar, men som är en typ av färg där man tillsatt kemikalier(bland annat PPD) i henna för att den ska fungera. Då är det kemikalierna som är skadliga och inte hennan i sig. Vi använder alltid växtfärg som är 100% pulveriserade växter.

Jag har fått allergi av naturliga produkter, är inte det också farligt då?

Man kan absolut få allergi mot naturliga produkter. Precis som du kan vara känslig mot födoämnen eller pollen kan man vara känslig för andra saker som kommer från naturen. Ofta är det doft och eteriska oljor man är känslig mot. Allergi mot naturliga ämnen är något som visar sig direkt och man kan sedan undvika detta.

Kommentera