BRUNS

FRISÖRER

Traditionellt, fast Grönt.

 

Sedan 2012 har vi på Bruns jobbat som grön salong. Bruns finns i Malmö och Lund och vi är totalt 12 frisörer. Några av frisörerna jobbar på båda salongerna och några har sin fasta salong, vilka som jobbar var ser du här(länk till frisörerna).

Att jobba som grön frisör innebär att vi inte utsätter oss själva eller dig som kund för några skadliga kemikalier. Våra färger och preparat är helt annorlunda mot traditionella, men vi kan uppnå samma resultat!  Färgen vi använder ändrar inte på hårets struktur utan jobbar utanpå hårstrået. Detta gör att håret håller sig friskare och starkare. Dessutom bli resultatet naturligt och väldigt glansigt!

Grön salong är en certifiering från Danmark som säkerställer att vi som frisörer eller du som kund inte utsätts för starkt allergiframkallande ämnen. De använder sig av sin ”förbudslista”, vilket är precis som det låter – ett antal ämnen som vi aldrig får använda i vår salong. Denna listan finns att hitta på grön salongs hemsida. 

År 2014 bestämde Bruns Frisörer sig för att starta egen tillverkning av produkter, för att kunna garantera dig som kund och våra frisörer underbara produkter med fantastiska råvaror. Det har nu blivit Bruns Products som skapar egna recept och tillverkar allting i vår fabrik i Landskrona. Vår serie är prisbelönt flera gånger om och idag finns produkterna lanserade på flera håll i världen. Det är en produktserie men snälla ingredienser men som ger det professionella resultat man vill ha!

Att bli färgad hos BRUNS.

Varför grön salong? 
Studier vid bl a Lunds Universitet visar med urinprov tagna på försökspersoner två dygn efter hårbehandling med traditionella hårfärger, resultat av höga halter av kemiska gruppen 2,5 TDA. Studier visar också att det är kunden som får i sig de högsta halterna, inte frisören. Toluene-2,5-diamine (2,5 TDA) är en s k aromatisk amin, vilket är en kemisk grupp som alltid förekommer i traditionell hårfärg och den har många kända cancerframkallande ämnen. Andra alltid förekommande giftiga kemikalier i traditionella hårfärger är phenylenediamine (PPD) och resorcinol (PTD). Tre kemikalier: starkt irriterande, giftiga, hormonstörande och allergiframkallande.

Trots populär produktbeskrivning som ”snäll färg, ekologisk färg eller veganfärg” m m, innehåller traditionella hårfärger alltid låga doser av giftiga kemikalier. Detta är en omskrivning av kemiska grupper så att produkten på så sätt kan påstås vara mer befriad från t ex PPD, PTD m m i traditionell mening. Men: Har man en gång fått en allergisk reaktion av hårfärg så blir allergi för de allra flesta bara värre och allergin är livslång. Man är aldrig lite allergisk!

Med grön salongs certifiering kan vi garantera dig som kund att du inte kommer i kontakt med någon av dessa förbjudna ämnena. Det är trygghet för oss och för dig! 

Är du frisör och vill lägga om till grön salong? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna vidare! salongsansvarig@brunsfrisorer.se