VÅRA

FÄRGER

BRUNS Color+

Vi på Bruns kan göra alla behandlingar som en traditionell frisör gör. Skillnaden är att vi använder oss av ört- och hennafärger samt syntetisk färg som inte påverkar dig, och vår miljö negativt. Vi använder oss av olika varianter av färger och uppljusningsmetoder för att få den färg vi vill. Tillvägagångssättet är ibland annorlunda om man jämför med traditionella preparat, men vi kan uppnå samma slutresultat. 

BRUNS Color+- är den  färg vi använder oss av. Det är den färg som resultatmässigt är mest lik en traditionell hårfärg, men innehållet är helt annat. Traditionella hårfärger innehåller mycket gifter och starka kemikalier som kan framkalla väldigt allvarliga reaktioner.

BRUNS Color+ är en syntetisk färg helt utan allergiframkallande kemikalier så som PPD, PTD och andra närbesläktade ämnen. Det är en enkomponentsfärg, vilket betyder att den inte oxiderar och därmed inte heller skadar hårets struktur. Färgen jobbar utifrån hårets eget utgångsläge, detta ger ett väldigt naturligt resultat med naturliga skiftningar. Färgen kan täcka grått hår och hållbarheten är lika bra som hos en traditionell hårfärg, i vissa fall t.o.m. bättre. Med denna typ av färg kan man även göra så kallade ”crazy colours” som till exempel rosa, blått och grönt. 
Vid bokning heter denna typen av färg BRUNS COLOR+

 

Växtfärg

Växtfärg är också en metod vi jobbar med. Då jobbar man endast med malda växt- och örtdelar som färgar in håret. Växtfärg är den enda färg som kan vara 100% naturlig och ekologisk. Här blandar vi växter som henna, indigo och valnöt till en personlig färg för dig och ditt hår. Ibland hittar vi rätt direkt och ibland kan det ta några färgningar eftersom hår är naturmaterial och reagerar olika på olika färgpigment. Håret blir fantastiskt fint av växtfärg, det får en otroligt glans och håret blir starkare.

Växtfärg har en längre verkningstid, räkna med att din behandling tar ca 3 timmar första gången. Efter första besöket kan du komma till oss för ”isättning”, då tvättar vi håret (ev. klipper), vi sätter sedan i färgen i håret. Därefter åker du hem och sköljer av färgen hemma. 
Vi bokning heter denna typen av färg Växtfärg, alternativt vid vidare behandlingar isättning. 

Uppljusning

När vi ljusar upp håret använder vi två olika varianter. För att göra slingor, både i paket och frihandsmålade, använder vi en blekning som är godkänd av Grön Salong. Vi får inte lov att sätta denna typen av blekning i hårbotten p.g.a. hudirritationen den kan framkalla. 
Vi bokning av denna typ av behandling väljer du någon av de olika slingor/balayage-paketen. 

För att göra ett helt hår ljusare använder vi en uppljusning som består av lera, bikarbonat och väteperoxid. Detta blir en naturlig uppljusning, med en lätt guldig ton. 
Vi bokning av denna uppljusningsmetoden rekommenderar vi att du väljer Växtfärg